Görög parasztomlett (Omeleta Horiatiki)

nlc | 2008. Május 19.


Hozzávalók 2 személyre:

6 db tojás,

10 dkg feta sajt,

10 szem fekete vagy zöld magozott olajbogyó,

1 db paprika,

1 kisebb fej paradicsom,

1 közepes fej lila hagyma,

só-bors, olívaolaj.

 

 

Egy serpenyőben kevés olajon párold meg a csíkokra vágott lila hagymát. Az olajbogyót vágd félbe, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsom héját hámozd meg (ez könnyen megy, ha előzőleg leforrázod forró vízzel), és a húsát vágd darabokra. A zöldségeket add a párolt lila hagymához. Párold együtt őket még vagy öt percig. Dobd rá a szétmorzsolt feta sajtot. Párold további egy-két percig.

Három tojást villával verj föl, és keverd hozzá a hagymás, sajtos, olajbogyós anyag felét. Két kiskanál olajon süss belőle omlettet. Ha kész, a maradék három tojást keverd össze a maradék párolt feta sajtos zöldséggel, és süss ebből is omlettet.

Tálald egészben vagy félbehajtva.

 

 

Exit mobile version