Hozzávalók:
• egy csésze barna rizs
• egy csésze bab (vagy babkonzerv)
• ½ fej vöröshagyma
• fél kígyóuborka
• egy csésze savanyú káposzta
• fél fej vöröshagyma
• néhány rózsa párolt brokkoli
• szójaszósz
A barna rizst és a babot előzetesen áztasd be néhány órára.
A barna rizst háromszoros mennyiségű vízzel főzd puhára. Párold meg a babot és a brokkolit is.
A babsalátához keverd össze a hozzávalókat: a főtt babot, az apró darabokra vágott hagymát és a savanyú káposztát. Szórd rá a felszeletelt uborkát.
Kevés olívaolajon párold meg vöröshagymát és a brokkolirózsákat. Ízesítsd egy-két csepp szójaszósszal.
Tálaláskor a tányér 50-60 százaléka legyen a barna rizs, 40 százalék a vegyes saláta és a hagymás-szójás brokkoli.