Thai ráksaláta

nlc | 2008. Június 09.
Íme a nyár egyik legegészségesebb, könnyed vacsorája, a saláta. Vitamindús és kalóriaszegény. Kiváló alapja lehet egy ízletes, változatos, látványos, nem túl hizlaló vacsorának, főleg, ha valamilyen zöldsalátát más hozzávalókkal (zöldség, hús, gyümölcs) is kiegészítesz.

Gyors, egzotikus és enyhén csípős fogás.

Hozzávalók:

• 200 g rizstészta
• 2-3 szál újhagyma
• 1 doboz koktélrák

Az öntethez:

• 1 vastagabb gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál thai halszósz
• 2 evőkanál mogyoróolaj vagy szezámolaj

• ½ kiskanál csípőspaprika-krém

• 2 evőkanál friss citromlé

 

A rizstésztát öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hagyd pihenni 15-20 percig, ezalatt a rizstészta főzés nélkül megpuhul.

Keverd össze az öntetet: a halszószt, a mogyoróolajat, a citromlevet és a csípőspaprika-krémet. Préseld bele a fokhagymát.

A rizstésztát szórd meg a karikára vágott újhagymával, a friss petrezselyemmel, a korianderzöldel, és locsold rá az öntetet. Szórd meg koktélrákkal. Tálaláskor szedd friss salátalevélre.

Exit mobile version