Hozzávalók:
• 250 g endíviasaláta
• 1 doboz tonhalkonzerv
• 4-5 szál spárga (zöld vagy sárga)
• vegyes csíra (például retek- vagy búzacsíra)
• 40 g kecskesajt
Az öntethez:
• ½ grépfrút leve
• 1 kiskanál mustár
• 1 kiskanál méz
• 3-4 evőkanál olívaolaj
• bagett, fűszeres vajkrém
A vajkrémhez keverj össze ízlés szerint vajat, grillfűszervajport, egy kiskanálnyi frissen facsart citromlevet és egy kiskanálnyi mustárt.
A salátát mosd meg. A spárgát lobogó forró vízben főzd puhára, majd vágd fel nagyobb darabokra, és keverd az endíviasalátához. Locsold meg az öntettel. Ehhez keverd össze a mustárt a mézzel, öntsd fel a grépfrút levével, majd az olívaolajjal.
Szórd meg a tonhaldarabkákkal, morzsold rá kecskesajtot és a búza- vagy retekcsírát.
Tálalj hozzá pirított bagettet, amelyet kenj meg fűszeres vajkrémmel.