Francia lecsós csirke

nlc | 2008. Június 16.
A lecsó a magyar konyha egyik különleges és jellegzetes eledele. Van, aki rizzsel szereti, van, aki tojással, van, aki kolbásszal gazdagítja, egyesek császárszalonnával, virslivel... Egy hatalmas, nagy karéj fehér kenyér kíséretében.

Hozzávalók:

•50 dkg csirkemellfilé
•5 dkg füstölt szalonna vékony szeletekre vágva
•2 zöldpaprika
•2 kaliforniai paprika
•2 sárga húsú t. v. paprika
•4 db érett paradicsom
•2 fej vöröshagyma
•2 gerezd zúzott fokhagyma
•2 evőkanál vörösborecet
•1 kiskanál cukor
•liszt
•só, bors, Vegeta, olaj

 

 

A csirkemellfilét vágd fel nagyobb szeletekre. A különböző színű paprikákat vágd fel vékony csíkokra.

Kevés olajon pirítsd meg a szalonnadarabkákat, majd vedd ki a lábosból, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon süsd fehéredésig a csirkemelleket. Ezt is vedd ki, majd a maradék zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a paprikaszeleteket, és lefedve párold puhára. Dobd rá a cikkekre vágott paradicsomot, ízesítsd sóval, egy csipetnyi cukorral, és hagyd, hogy a paradicsom is „rottyanjon” egyet. Öntsd fel 1,5 deci vízzel, szórj bele egy kevés Vegetát, és keverd hozzá a borecetet is.

Amikor a szaftja sűrűsödni kezd, tedd bele az elősütött csirkehúsokat, és további 15-20 perc főzés alatt hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

Tálald főtt rizzsel.

 

Exit mobile version