Zsályás lazacnyárs

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Június 30.
Tikkasztó hőség kinn és benn. Nem véletlen, hogy a modern kor embere kitalálta a fülledt nyári délutánok grillpartiját. Könnyű fogások, roppanós zöldségek, friss saláták, ízletes öntetek, fűszeres, hirtelensült húsok.

Hozzávalók:

• 200 g vastagabb lazacfilé,
• 2 szelet vastag fehérkenyér-szelet.

A páchoz:

• fél citrom leve,
• 1 kiskanál olívaolaj,
• só,
• frissen őrölt tarkabors,
• 1 kiskanál zsálya,
• ízlés szerint halfűszer.

 

A kenyér héját vágd le, fehér belsejét kockázd fel nagyobb, 2 centis darabokra.
A lazacot szintén kockázd fel kb. 2 centis darabokra. A fanyársakat folyó vízzel mosd át.
Locsold a halra a páclé hozzávalóit: szórd meg sóval, borssal, zsályával és a halfűszerrel. Csepegtesd rá a citrom levét és az olívaolajat. Kézzel forgasd meg benne a haldarabkákat, és tedd félre legalább 30 percre.
Készítsd el a nyársat: felváltva tűzd fel a lazacot és a kenyérszeleteket. Nagyjából 3-3 darab fér fel rá.
Melegítsd elő a grillserpenyőt, majd tűzd rá a nyársakat. Süsd át mindegyik oldalán.

Tálald melegen, salátával, grillen sütött zöldségekkel.

Exit mobile version