Íme minden receptem alapja, a híres pörkölt-, vagy ahogy mi hívjuk: pöcialap. • 3 evőkanál mangalicazsír Tehát a tűz lobog, a bogrács meleg, mehet a zsír. Egy-két perc, és dobjuk bele a hagymát, aztán nézhetjük, ahogy a szomszédok összeszaladnak a hihetetlen illatokra. Ha a hagyma megpuhult, jöhet a fokhagyma, egy-két perc után emeljük le a bográcsot a tűzről, és dobjuk bele a fűszerpaprikát. Alaposan keverjük össze, és mehet bele a… |
Hozzávalók:
• a jó öreg pörköltalap (nekünk megvolt az előző napi pörköltszaftmaradék)
• 4 kg félig megfőzött krumpli (hideg vízben első rottyanásig…)
• 1 és 1/2 kg szárazkolbász karikákra vágva
• víz, só, bors
A meleg pörköltalapon megmelegítjük a kolbászkarikákat, felöntjük fél liter vízzel, és megvárjuk, amíg egyszer felforr. Ha megtörtént, mehet a krumpli, és „félóvatosan” kevergessük. Ez azt jelenti, hogy ne egészen törjük össze a krumplit, hanem csak egy kicsit – éppen csak annyira, hogy kicsi sűrűt adjon a szaftnak. Szóval főzzük, amíg a krumpli meg nem fő, és pakoljuk tányérokba. Kísérjük uborkasalátával. Isteni egyszerű, de csodás étel.
Zene: Jovanotti – Safari Kóstolt tételek: Orsolya Pince-kóstoló: Ostoros |