Dalmát halleves

Kern Ágnes | 2008. Július 14.
A halászok állítólag ezt a levest nem csapvízzel, hanem a tengerből merített vízzel főzik. Ám amióta néhány tartályhajó elsüllyed évente, én nem esküdnék meg erre a módszerre... A recept azonban tengeri sóval is elkészíthető, és igencsak ízletes lesz.

Mi kell hozzá?

• 1 nagyobb tengeri fogas
• 25 dkg rizs
• 1 hagyma
• 4 evőkanál olaj
• 2 evőkanál borecet
• 2 babérlevél
• petrezselyem
• szemes bors, só

 

Hogyan készül?

A hagymát ezúttal csak félbevágjuk, és beletesszük a lábosba. A halat egyben hagyjuk, és szintén a vízbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket is, és puhára főzzük a halat. A levest ekkor leszűrjük. A halat megtisztítjuk a nagyobb szálkáktól, a gerincétől, és falatnyi darabokra vágjuk. A rizst a leszűrt levesben puhára főzzük, visszatesszük a halat, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és pirítós kíséretében tálaljuk.

Exit mobile version