Gombás csirkelepény

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Július 19.
Ha napközben sokat dolgozol, este valószínűleg már fáradt vagy ahhoz, hogy órákon át pepecselj a konyhában. Ilyenkor nyűg lehet a család megszokott kérdése, hogy "na, ma mit eszünk vacsorára?".

Elkészítése 30 perc.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
3 fej csiperkegomba
1 kisebb darab csirkemellfilé
1 citrom leve
450 g mélyhűtött leveles tészta
3 evőkanál tejföl
egy citrom leve

Elkészítés:

1. A mélyhűtött leveles tésztát olvaszd fel a mikrosütőben.

2. A csirkét vágd fel kockákra, a gombát szeleteld fel.

3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a csirkemelldarabkákat, és süsd fehéredésig. Keverd bele a gombaszeleteket is, és locsold meg a citrom levével.

4. Fűszerezd sóval és borssal, kevés majoránnával.

5. Gyújtsd be a sütőt melegedni.

6. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és egy kisebb jénai tálat bélelj ki vele úgy, hogy maradjon még annyi tészta, amennyi a forma befedéséhez szükséges.

7. Amikor kibélelted a tálat, akkor öntsd rá a csirkés-gombás ragut. A tészta szélét kend meg egy kevés tejföllel, és tedd rá a tészta másik felét, bezárva ezzel a formát.

8. A maradék tejfölt kend a tészta tetejére, és a lepény közepét szúrd át egy késsel, hogy a sütés során keletkező gőz távozhasson belőle.

9. Sütőben 20 perc alatt aranybarnára sül.

Exit mobile version