Elkészítése 30 perc.
Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• 3 fej csiperkegomba
• 1 kisebb darab csirkemellfilé
• 1 citrom leve
• 450 g mélyhűtött leveles tészta
• 3 evőkanál tejföl
• egy citrom leve
Elkészítés:
1. A mélyhűtött leveles tésztát olvaszd fel a mikrosütőben.
2. A csirkét vágd fel kockákra, a gombát szeleteld fel.
3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a csirkemelldarabkákat, és süsd fehéredésig. Keverd bele a gombaszeleteket is, és locsold meg a citrom levével.
4. Fűszerezd sóval és borssal, kevés majoránnával.
5. Gyújtsd be a sütőt melegedni.
6. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és egy kisebb jénai tálat bélelj ki vele úgy, hogy maradjon még annyi tészta, amennyi a forma befedéséhez szükséges.
7. Amikor kibélelted a tálat, akkor öntsd rá a csirkés-gombás ragut. A tészta szélét kend meg egy kevés tejföllel, és tedd rá a tészta másik felét, bezárva ezzel a formát.
8. A maradék tejfölt kend a tészta tetejére, és a lepény közepét szúrd át egy késsel, hogy a sütés során keletkező gőz távozhasson belőle.
9. Sütőben 20 perc alatt aranybarnára sül.