Sajtkrémes tészta pármai sonkával, füstölt lazaccal

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Július 21.
Ha napközben sokat dolgozol, este valószínűleg már fáradt vagy ahhoz, hogy órákon át pepecselj a konyhában. Ilyenkor nyűg lehet a család megszokott kérdése, hogy "na, ma mit eszünk vacsorára?".

Elkészítése 20-25 perc.

Hozzávalók:

• 100 g Mackó krémsajt (lehet füstölt is)
• 150 ml főzőtejszín
• 50 g vékonyra szeletelt pármai sonka
• 70 g vékonyra szeletelt füstölt lazac
• 250 g tészta (lehet masni-, metélt vagy csigatészta is)
• só, currypor

Elkészítés:

1. Tegyél fel vizet melegedni a tésztának.

2. A sonkaszeleteket egy kiskanálnyi olajon pirítsd meg, vagyis pörcösítsd. Majd vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

3. Öntsd ugyanebbe a serpenyőbe a főzőtejszínt, melegítsd át, és add hozzá a krémsajtot. Fűszerezd sóval, curryporral.

4. Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd tedd félre.

5. Közben a tésztát dobd be a lobogó forró vízbe, és főzd puhára.

6. Öntsd le a tésztáról a vizet, a tésztát pedig add a sajtos-tejszínes szószhoz. Dobd rá a füstöltlazac-darabkákat. Forgasd át.

7. Tálaláskor helyezd rá a pirított sonkát.

8. Ízlés szerint megszórhatod parmezán sajttal is.

Exit mobile version