Meggyes-narancsos kocka

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Július 28.
Egyél minél több gyümölcsöt! – halljuk gyakran a kéretlen jó tanácsot az egészséges élet szószólóitól. Hát együnk! És kössük össze a hasznosat a kellemessel: legyen sok-sok friss gyümölcs... a desszertünkben.

Hozzávalók:

• 500 g meggy, kimagozva
• fél narancs leve
• 180 g liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 70 g darált mandula
• 120 g vaj
• 220 g cukor
• 4 tojás

A tetejére:

• 3 evőkanál cukor, 1 kiskanál őrölt fahéjjal elkeverve

 

• 20×30 centis tepsi

Elkészítés:

A meggyet magozd ki, locsold meg a fél narancs levével, és reszeld rá a fél narancs héját is.

Egy tálban keverd krémessé a tojásokat a cukorral. Forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet, a darált mandulát, és keverd hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat is.

Legvégül szórd bele a gyümölcsöt.

Sütőpapírral bélelj ki egy 20×30-as méretű tepsit (hogy jobban ragadjon, érdemes néhány vajpöttyel „odaragasztani”).

Öntsd bele a masszát, a tetejét szórd meg a fahéjas cukorral.

Előmelegített sütőben süsd 180 fokon, kb. 45 percig.

Fogyaszthatod önmagában kockára felvágva, vagy vaníliaszósszal leöntve, esetleg vaníliafagylalttal tálalva.

Exit mobile version