Mivel Tamás is nagy sportrajongó, pontosan tudja, mi kell azoknak a férfiembereknek, akik az olimpia ideje alatt szinte egy percre sem tudnak elszakadni a tévé bűvköréből. Kézzelfogható, könnyen felfalható, ám tartalmas ételféleségre, amelyhez nem kell kés és villa, nem csöpög, nem fröcsög, és nem utolsó sorban, jól csúszik mellé a sör vagy a fröccs. Kedves asszonytársak, fogjuk fel ezt az időszakot úgy, hogy kimenőt kaptunk, a szendvicseket készítsük el előre, nagy tételben, tegyük be a frigóba, hívjuk fel a barátnőnket, és csukjuk be magunk mögött az ajtót. Aztán urunk és parancsolónk olyan ütemben helyezi el a kenyérkéket a grillben, ahogy kedve tartja, de ha minden kötél szakad, megeheti hidegen is.
Parajos-fetás padlizsánnal Hozzávalók: 1 db padlizsán, 10 dkg fetasajt, 25 dkg friss vagy mirelit leveles paraj, 2 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, 1 dl tejszín, reszelt sajt, bagett vagy kenyér A parajt megmossuk vagy felolvasztjuk. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a parajt, és addig pároljuk, míg a víz elfő alóla. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, sűrűre főzzük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a kockára vágott fetasajtot. A padlizsánt meghámozzuk és karikára vágjuk. Besózzuk és kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük. Bagett szeletekre tesszük a fetás parajt, tetejére a padlizsánt és a reszelt sajtot. Grillsütőben megsütjük.
|
További két “tamásos” melegszendvics-receptet (Kecskesajtos paradicsomos rucolás toast; Gombás kéksajtos; Szalámis, zöldséges, füstölt sajtos toast) találhatsz a Nők Lapja augusztus 13-án megjelenő, 33. számában!
Még több az e heti Nők Lapjából:
• D. Tóth Kriszta: Életgombóc, hiányzol! » |