Barbecue-s csirkecomb

Univer | 2008. Augusztus 20.
Némi segítséggel izgalmat csempészhetünk megszokottá vált kulináris életünkbe. Tegyük ismét vonzóvá a csirkét paradicsomos szósszal!

Barbecue csirkecomb

Hozzávalók (6 főre):

A mártáshoz:

Elkészítés:

A csirkecombokat lebőrözzük. Ezután a forgójuknál kettévágjuk: egy kicsit hajlítgatva a combokat látszik, hol is ez a pontjuk.

Ezután lábasba (bográcsba) rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A babérlevéllel, a borssal meg az ételízesítő porral fűszerezzük, nagy lángon felfor-raljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt félig megfőzzük. (Takarékosabb megoldás, ha a hagyományos módon bezöldségelve és megfűszerezve húslevest főzünk belőle.)

A mártáshoz valókat összekeverjük (már ha nem a kész barbecue szószt használjuk), a félig megpuhult húst beleforgatjuk és grillrácsra fektetjük.

Faszénparázs fölött vagy grillsütőben kb. 30 perc alatt megsütjük; de hagyományos sütőben, közepes lánggal ugyanennyi ideig készül. Fóliában sült burgonyát ajánlunk hozzá.

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc

Egy adag (köret nélkül): 587 kcal

Exit mobile version