Hátszínszelet mustármártásban

Univer | 2008. Augusztus 20.
Hagyjuk ismerkedni a marhahúst a mustárral pár napig, majd puhítsuk őket boros mártásban is. A tányéron rizzsel és makarónival jönnek ki leginkább.

Hozzávalók (4 főre):

A pácoláshoz és a sütéshez:

A mártáshoz:

Elkészítés:

A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként kenjük meg, majd tekerjük szorosan alufóliába.

A sütés napján a húst – miután páclevét kissé lecsöpögtettük – kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon mindkét oldalán kb. 2-2 perc alatt aranysárgára sütjük.

A mártáshoz a lisztet a vajon megfuttatjuk, a kétféle mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsgővel felengedjük, a fokhagymakrém-mel és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Párolt rizs vagy makaróni illik hozzá köretnek.

Elkészítési idő: 30 perc + a hús érlelése

Egy adag: 536 kcal

Exit mobile version