Bélszínjava Budapest módra

Univer | 2008. Augusztus 22.
Ne hagyjuk magára a marhahús zamatát, csipkedjük meg nyelvünket egy kis mustárral, majd kényeztessük a máj, a szalonna és a gomba ízelegyével!

Hozzávalók (4 főre):

A páchoz:

olaj az ételhez:

Elkészítés:

A bélszín vékony, fehér hártyáját lefejtjük, a húst a bors és a mustár keverékével bedörzsöljük. Tálba tesszük, annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, letakarjuk, hű-tőszekrényben érleljük 4-5 napig.

A főzéskor lecsöpögtetjük, 4 szeletre vágjuk, és kiverjük aszerint, hogy mennyire sütjük majd át. 1-1 vékony szelet húsos szalonnával is körbetekerhetjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

A hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, 5 deci vízzel felengedjük. A csontot belerakjuk, 30 percig főzzük. A paradicsomot, a paprikát, a májat, a gombát meg a szalonnát egycentis kockákra vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát, a paprikát, 3-4 percig pirítjuk. Ezután a paradicsomot és a lecsöpögtetett zöldborsót belekeverjük és 2 deci pörköltlevet szűrünk rá. A húst megsütjük, tálaláskor a raguval leöntjük.

Elkészítési idő: 45 perc + érlelés

Egy adag: 672 kcal

Exit mobile version