Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
- 250 g liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 tojás
- 200 g cukor
- 60 g olvasztott margarin
- 125 ml kefir
- fél bögre aszalt meggy, forró teába áztatva
A morzsához:
- 150 g liszt
- 100 g barna cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 100 g vaj
A morzsatetőhöz keverd össze a lisztet, a fahéjat és a cukrot, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld bele a vajat.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát. Egy másik tálban dolgozd össze a kefirt a cukorral és a tojásokkal. Add hozzá az olvasztott vajat. Keverd össze a száraz és a folyékony állagú anyagokat.
A teába áztatott aszalt meggyet csöpögtesd le, és fakanál segítségével forgasd a masszába.
A tésztát töltsd papírkosárral kibélelt muffinformákba.
A muffinok tetejét szórd meg a morzsatésztával, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt süsd készre.