Csicseriborsó-krémleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Október 20.
Igazi lélekmelegítő lehet akár ebédre, akár vacsorára egy forró, gőzölgő, ínycsiklandó leves. Próbáld ki az ősz sztárzöldségeit!

Hozzávalók:

♦ 2 doboz csicseriborsó-konzerv
♦ 1 fej vöröshagyma
♦ 1 gerezd fokhagyma, préselve
♦ 1,5 dl főzőtejszín
♦ egy kiskanál ételízesítő
♦ ½ kiskanál őrölt kömény
♦ ½ kiskanál pirospaprika
♦ 1+2 evőkanál olívaolaj

 

Egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

Add hozzá a két doboz csicseriborsó-konzervet a levétől lecsöpögtetve, és öntsd fel fél liter vízzel (vagy fél liter zöldségalaplével), szórd meg Vegetával. 10-15 percnyi idő elegendő ahhoz, hogy összefőjön. Ekkor turmixold össze a leves tartalmát, és krémesítsd tejszínnel.

 

Két evőkanál olajban keverd el a pirospaprikát és az őrölt köményt, tálaláskor ezzel a szósszal meglocsolhatod a leves tetejét.

Exit mobile version