Thai jellegű csirkeleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Október 20.
Igazi lélekmelegítő lehet akár ebédre, akár vacsorára egy forró, gőzölgő, ínycsiklandó leves. Próbáld ki az ősz sztárzöldségeit!

Hozzávalók:

♦ 2 evőkanál vaj
♦ ½ fej lila hagyma
♦ 1 kiskanál citromfű
♦ 3 dl zöldségalaplé
♦ 3 dl kókusztej
♦ 1 doboz morzsoltkukorica-konzerv
♦ fél szelet (10-15 dkg) filézett csirkemell
♦ só, bors, csiliszósz, ízlés szerint
♦ 1 kiskanál citromlé

A kukoricakonzerv tartalmát turmixold össze. A csirkemellet kockázd fel.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg rajta az apróra vágott csirkemelleket, az ugyancsak apróra vágott hagymát és a felaprított citromfüvet. Öntsd fel 1 deci zöldségalaplével, keverd el egyenletesen, majd adj hozzá 2 deci zöldségalaplét, végül öntsd hozzá a kókusztejet is.
Keverd át, és sűrítsd a kukoricamasszával.
Hozd forrásba, és ízesítsd korianderrel, kevés citromlével, egy kevés csiliszósszal.

 

Exit mobile version