Kapros juhtúróval töltött csirkecomb

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. November 03.
A túró nem csak csuszába vagy gombócba való. Remekül megállja a helyét tésztával társítva, szárnyashússal rétegezve, vagy töltelékként, de még levesbetétként is!

Hozzávalók:

A zsemlét tépd darabokra, locsold le a tejjel, és hagyd, hogy a nedvességet a zsemle magába szívja. Ekkor nyomkodd ki belőle a tejet, morzsold szét, és keverd össze a juhtúróval, a felaprított kaporral és egy egész tojással.

A megtisztított csirkecombok bőrét az ujjad segítségével vagy egy fakanál nyelével lazítsd fel, és töltsd bele a tölteléket. Tekerd körbe a baconnel, és fektesd hőálló jénai tálba. Locsolj a hús alá egy deci vizet, és öntsd le a főzőtejszínnel. Alufóliával letakarva süsd 35 percig, majd fedő nélkül 10 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

Jól illik hozzá a párolt zöldség, a rizs vagy a burgonyapüré.

Exit mobile version