Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb a bőrével együtt,
- 125 g juhtúró,
- egy csokor kapor,
- 1 tojás,
- 1 zsemle,
- 0,5 dl tej,
- 4 szelet bacon,
- 1,5 dl főzőtejszín.
A zsemlét tépd darabokra, locsold le a tejjel, és hagyd, hogy a nedvességet a zsemle magába szívja. Ekkor nyomkodd ki belőle a tejet, morzsold szét, és keverd össze a juhtúróval, a felaprított kaporral és egy egész tojással.
A megtisztított csirkecombok bőrét az ujjad segítségével vagy egy fakanál nyelével lazítsd fel, és töltsd bele a tölteléket. Tekerd körbe a baconnel, és fektesd hőálló jénai tálba. Locsolj a hús alá egy deci vizet, és öntsd le a főzőtejszínnel. Alufóliával letakarva süsd 35 percig, majd fedő nélkül 10 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Jól illik hozzá a párolt zöldség, a rizs vagy a burgonyapüré.