Hozzávalók:
- 12 db canelloni csőtészta (helyettesítheted lasagnelapokkal, csak akkor a tésztát forrásban levő vízben 4-5 percnyi főzéssel puhítani kell)
- 200 g spenót
- 150 g túró
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl paradicsomszósz
- 100 g mozzarella, felszeletelve
- oregánó, só, bors, szerecsendió
Az apróra vágott hagymát kevés olajon párold meg, dobd hozzá a fokhagymát és add hozzá a spenótot. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor megpárolódott, keverd össze túróval és egy egész tojással. A canelloni óriáscsőtésztákat töltsd meg a túrós-spenótos masszával, és fektesd szorosan egymás mellé egy hőálló jénai tálba, és locsold meg paradicsomszósszal.
A paradicsomszószt fűszerezd csipetnyi sóval, borssal, oregánóval, és így kend a tésztákra.
Önts alá fél deci Vegetával ízesített vizet, és lefedve, a sütőbe téve kezdd el párolni.
Húszperces sütés után fedd be a tésztát a mozzarellaszeletekkel, és süsd addig, amíg a sajt rápirul.
Tipp: a canelloni csőtészta sós palacsintával is helyettesíthető. Ebben az esetben a palacsintát ki kell sütni, és a spenótos-túrós töltelékkel megkenni. Tekerd fel, fektesd szorosan egymás mellé elhelyezve egy tálba téve, és kend meg paradicsomszósszal. Borítsd be a sajtszeletekkel, és süsd húsz percig.