Spenótos túróval töltött csőtészta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. November 05.
A túró nem csak csuszába vagy gombócba való. Remekül megállja a helyét tésztával társítva, szárnyashússal rétegezve, vagy töltelékként, de még levesbetétként is!

Hozzávalók:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon párold meg, dobd hozzá a fokhagymát és add hozzá a spenótot. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor megpárolódott, keverd össze túróval és egy egész tojással. A canelloni óriáscsőtésztákat töltsd meg a túrós-spenótos masszával, és fektesd szorosan egymás mellé egy hőálló jénai tálba, és locsold meg paradicsomszósszal.

A paradicsomszószt fűszerezd csipetnyi sóval, borssal, oregánóval, és így kend a tésztákra.

Önts alá fél deci Vegetával ízesített vizet, és lefedve, a sütőbe téve kezdd el párolni.

Húszperces sütés után fedd be a tésztát a mozzarellaszeletekkel, és süsd addig, amíg a sajt rápirul.

Tipp: a canelloni csőtészta sós palacsintával is helyettesíthető. Ebben az esetben a palacsintát ki kell sütni, és a spenótos-túrós töltelékkel megkenni. Tekerd fel, fektesd szorosan egymás mellé elhelyezve egy tálba téve, és kend meg paradicsomszósszal. Borítsd be a sajtszeletekkel, és süsd húsz percig.

Exit mobile version