Csokoládés gesztenyeszelet

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. November 10.

Hozzávalók:

Máz:

Elkészítés:

A cukor felével keverd habosra a tojások sárgáját, majd add hozzá a puha vajat és a vaníliás cukrot. Egy tálban villával vagy krumplinyomóval nyomkodd szét a gesztenyemasszát, add a cukros tojássárgájához a felét, keverd el. Forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet. Lazítsd a tészta állagát egy-két evőkanál tejjel, majd keverd hozzá a gesztenyemassza másik felét is.

A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá a cukor másik felével, és forgasd a gesztenyés masszába.

Sütőpapírral bélelj ki egy kisebb (18×24 cm-es) tepsit, és öntsd bele a tésztaalapot.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül a tészta. A tetejét kend be csokimázzal; ehhez a tortabevonót egy kiskanál olaj hozzáadásával olvaszd fel mikrohullámú sütőben.

Exit mobile version