Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
- egy maréknyi zöldborsó,
- 1 zöldségleveskocka,
- 1-2 evőkanál szárított tárkony,
- só, bors,
- 2 dl tejszín,
- liszt a habaráshoz,
- fél citrom leve.
Elkészítés:
A vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold. Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig. Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a maréknyi zöldborsót, és kevés víz aláöntésével pirítsd le. Ízesítsd sóval-borssal, és párold csaknem puhára a húst és a zöldségeket. Amikor már a lé nagy részét elfőtte, szórd meg egy evőkanál liszttel, majd öntsd fel 1,5-2 liter vízzel. Dobd bele a zöldségleveskockát, és főzd addig, amíg minden hozzávaló teljesen megpuhul.
Ízesítsd bőségesen tárkonnyal, és sűrítsd tejszínes-lisztes habarással. Tálalás előtt csepegtess bele egy kevés citromlevet.