Ünnepi levesek

nlc | 2008. December 01.
Az ünnepi asztalra kerülő ételek elkészítését mindig alapos tervezés előzi meg. Van, aki ragaszkodik a hagyományok követéséhez, aminek elmaradhatatlan része a halászlé. Van, aki újítani szeretne, és a családi összejövetelt remek alkalomnak találja arra, hogy kipróbáljon valami pikáns, ünnephez illő új ízvilágot.

Az ő figyelmükbe ajánljuk a követező illatos, izgalmas recepteket.

Karácsonyi fűszeres szárnyasleves

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát egy kés lapos felével nyomkodd szét. Kevés olajon kezdd el párolni a hagymákat, majd add hozzá a húsdarabokat, és erősebb gázfokozaton süsd fehéredésig. Ha a hagyma erősebben kezdene pirulni, akkor már hozzáadhatod a kisebb darabokra vágott sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Egyszer pirítsd át, és öntsd fel 2,5 liter meleg vízzel. Dobd bele a húsleveskockát és a lencsét. Fűszerezd gyömbérrel, kardamommal, curryporral, a paradicsomszósszal, és lefedve, alacsony hőfokon főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús megfő.

Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel.

 

 

Exit mobile version