Gasztro

Gesztenyekrémleves

Az ünnepi asztalra kerülő ételek elkészítését mindig alapos tervezés előzi meg. Van, aki ragaszkodik a hagyományok követéséhez, aminek elmaradhatatlan része a halászlé. Van, aki újítani szeretne, és a családi összejövetelt remek alkalomnak találja arra, hogy kipróbáljon valami pikáns, ünnephez illő új ízvilágot.

Hozzávalók:

  • 300 g főtt, héj nélküli gesztenye (kapható 150 g-os zacskós kiszerelésben, vagy 200 g mirelit),
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 8 dl húslevesalaplé,
  • 3 dkg vaj,
  • fél kiskanál szárított kakukkfű,
  • negyed kiskanál őrölt fahéj,
  • só, bors,
  • pirított kenyérkocka vagy pirított, vékonyra szeletelt mandula.

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és kevés vajon párold puhára. Add hozzá a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és a főtt, héj nélküli gesztenyét. A zacskós főtt gesztenyét rögtön felhasználhatod, mert az már puha. A mirelit gesztenyét viszont felhasználás előtt engedtesd fel.

A zöldséges alapot öntsd fel meleg húsleveslével (készülhet vízből és zöldségleveskockából), és lefedve főzd addig, amíg a répa és a mirelit gesztenye megpuhul.

Pürésítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval-borssal, csipetnyi fahéjjal és kakukkfűvel.

Tálaláskor szórd meg a tetejét pirított fűszeres kenyérkockákkal vagy vékonyra szeletelt pirított mandulával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top