Csokoládés poharas desszert

nlc | 2008. December 05.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előkészület: egy-két órával a tálalás előtt vedd elő a gyümölcsöt, hogy felengedjen.

Egy lábosba tegyél vizet forralni, majd ennek a tetejére fektess egy hőálló edényt, hogy gőzfürdőben megolvaszthasd a darabokra tördelt csokoládét. A csokoládé könnyebben feloldódik, ha egy kanálnyi olajat adsz hozzá. Kevergesd óvatosan fakanállal.
Amikor megolvadt, tedd félre hűlni, majd forgasd bele a vaníliajoghurtot, a fahéjat és a porcukrot. Kanalazd poharakba. A tetejére tehetsz egy kevés mascarponét, szórd meg a felengedett gyümölcsökkel és egy csipetnyi porcukorral.
A mascarponét és a gyümölcsöt csak tálalás előtt tedd a csokoládékrém tetejére.

Exit mobile version