Karácsonyi előétel: ráksaláta

nlc | 2008. December 05.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A rákot lobogó forró vízben főzd meg, a lila hagymát vágd fel vékony karikákra, a mangót hámozd meg és kockázd fel.
A kókuszreszeléket pirítsd meg egy száraz serpenyőben, ettől a benne lévő illóolajok felszabadulnak.
Keverd össze az öntet hozzávalóit: egy kiskanál mustárt két kiskanál mézzel, csöpögtess rá a lime (vagy citrom) levéből 3 evőkanálnyit, és csurgass hozzá 3 evőkanál olívaolajat. Fűszerezheted egy csipetnyi sóval.
Egy nagy salátástálba szórd bele a salátaleveleket, dobd rá a rákot, a csíkokra vágott lila hagymát és a mangódarabkákat. A tetejét szórd meg a kókuszreszelékkel.

Exit mobile version