Hozzávalók:
- 150 g puha vaj vagy margarin
- 150 g cukor
- 6 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 350 g liszt
- 250 ml tej
- 30 g friss élesztő
- egy citrom reszelt héja
A szétmorzsolt élesztőt, szórd meg egy-egy kiskanál cukorral és liszttel, adj hozzá 1 deci meleg tejet, és hagyd felfutni.
A lágy vajat és a cukrot egy elekromos habverő segítségével keverd krémes állagúra, add hozzá egyenként a tojások sárgáját, a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Reszeld bele a citrom héját.
A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá, és forgasd bele a masszába.
A kuglófformát kend ki kevés vajjal és liszttel, öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon süsd meg. Nagyjából 1 óra alatt elkészül.
Amikor kihűlt, szórd meg porcukorral.