Sienai rizstorta

nlc | 2008. December 09.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A rizst tedd fel főni 4 deci vízzel. A tejet forrald fel 3 evőkanál cukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával, majd add a rizshez. Kis lángon főzd kb. 35 percig, hogy megduzzadjon, és magába igya a tejet.

Egy 24-26 centis kapcsos tortaformát vajazz ki, és szórd be zsemlemorzsával.

A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd fel kemény habbá. A tojássárgáját keverd krémessé a maradék cukorral, add hozzá a tejberizst, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöket, a durvára darabolt diót, a mandulát és a fenyőmagot.

Forgasd bele a tojások keményre vert habját, és öntsd az előkészített tortaformába. Alacsony hőfokon (kb. 160 fok) süsd egy órán át. Végezz tűpróbát, ha nem ragad a tészta, akkor elkészült. A formában hagyd kihűlni. Tálaláskor szórd meg porcukorral.

 Bevásárlólista (élelmiszerüzletekben):
  • 1 liter tej
  • 1 zacskó rizs
  • kristálycukor, porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 darab citrom
  • 15 dkg kandírozottgyümölcs-keverék
  • 3 tojás
  • 5 dkg dióbél
  • 3-3 dkg szeletelt mandula és fenyőmag (elhagyható)
  • zsemlemorzsa 
Exit mobile version