Mézeskalácsos krém

nlc | 2008. December 10.
Esetleg kicsit elrontottad az első adag mézeskalácsodat? Ne keseredj el!

Hozzávalók 8 személyre:

Elkészítés:

A kristálycukrot a tojássárgákkal tálban habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a tejszínt és az apróra morzsolt mézeskalácsot. Néhány percig pihentetjük, majd átpasszírozzuk és leszűrjük. Közben kislábosban vizet forralunk.

A krémet kis tűzálló tálkákba adagoljuk, és a vízgőzben felmelegítjük. Akkor kész a desszert, amikor kavarás közben már nem keletkeznek hullámok a felszínen. Langyosan kínáljuk, előtte a tetejét barna cukorral megszórjuk, és grillen karamellizáljuk.

Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!

A tartalomból:

Karácsonyi menüsorok gazdagon és gazdaságosan
Forró kávék & Jeges koktélok

Tésztában sültek: halak, húsok, zöldségek díszes csomagolásban

Lajos Mari fekete-erdei tortája
Tamás tippje: készítsünk marcipánból bonbonokat!

Exit mobile version