Hozzávalók 8 személyre:
- 15 dkg kristálycukor
- 8 tojássárgája
- 1 liter tejszín
- 15 dkg mézeskalács
- 5 dkg barna cukor
Elkészítés:
A kristálycukrot a tojássárgákkal tálban habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a tejszínt és az apróra morzsolt mézeskalácsot. Néhány percig pihentetjük, majd átpasszírozzuk és leszűrjük. Közben kislábosban vizet forralunk.
A krémet kis tűzálló tálkákba adagoljuk, és a vízgőzben felmelegítjük. Akkor kész a desszert, amikor kavarás közben már nem keletkeznek hullámok a felszínen. Langyosan kínáljuk, előtte a tetejét barna cukorral megszórjuk, és grillen karamellizáljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! A tartalomból: Karácsonyi menüsorok gazdagon és gazdaságosan Tésztában sültek: halak, húsok, zöldségek díszes csomagolásban Lajos Mari fekete-erdei tortája |