Túrós cukkinitekercs

nlc | 2008. December 11.
A többfogásos ünnepi karácsonyi vacsorára már hetekkel korábban rákészülünk, tervezgetjük, és fáradhatatlanul el is készítjük. Majd a vacsora lebonyolítása, a családtagok kiszolgálása és a mosogatás után hátradőlünk pihenni. De mi történik, ha másnap felugranak a barátok is?

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukkiniket mosd meg alaposan, és sajtszeletelővel vágj vékony csíkokat belőle. Egy serpenyőbe (legjobb a rácsos grillserpenyő) téve a zöldséget, kevés olajon pirítsd meg mindkét oldalán. Fűszerezd sóval, borssal, és hagyd kihűlni. Az olajbogyókat vágd fel apróra, a zöld fűszert (ez lehet friss turbolya, zsálya vagy snidling) vágd össze. A kecskesajtot, a tehéntúrót villával nyomkodd össze, majd szórd bele a zöld fűszert, az olajbogyót, sót, borsot. Ebből a krémből formázz kis golyókat, és tekerd körbe egy-egy cukkinicsíkkal. A tetejét megszórhatod a maradék zöld fűszerrel. Tálald hidegen, pirítóssal.

Exit mobile version