Karácsonyi aszalt gyümölcsös muffin

nlc | 2008. December 15.
Az ünnepek sietségében a hagyományos sütemények mellett jól jöhet néhány gyorsan elkészíthető, csemege is.

Hozzávalók:

20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
3 cl barackpálinka
1,25 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
0,5 dl tej

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket és a mazsolát felaprítjuk, és ráöntjük a pálinkát. A vajat felolvasztjuk, és kikenjük a muffinsütőt. A maradékot félretesszük.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és a mézeskalács-fűszerkeverékkel, végül beleborítjuk a pálinkás gyümölcsöket.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a maradék vajat, a mézet és a tejet. Apránként a lisztes keverékhez adjuk. Ügyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl híg!
A tésztát a formába adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.

Exit mobile version