Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 22,5 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 tasak szárított élesztő
- 1,5 dl tej
- őrölt fahéj
- vaj
- 12 vaníliakrémmel töltött mini-képviselőfánk
Elkészítés:
Keverjük habosra a tojásokat 15 dkg cukorral, adjuk hozzá apránként a tejet, az élesztővel elkevert lisztet és egy teáskanál fahéjat. Hámozzuk meg, és szeleteljük vékonyra az almákat. Rétegezzük egy 22 cm-es kivajazott tortaformába felváltva az almát és a tésztát, kockázzunk vajat a tetejére, és süssük 180 °C-on másfél óráig.
A maradék cukorból egy evőkanál vízzel készítsünk karamellt, locsoljuk meg vele a torta tetején körberakott fánkokat.
Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!
A tartalomból: A legfinomabb karácsonyi menüsorok |