Fehér marcipáncsillagok, lágy piskóta, ínycsiklandó gesztenyekrém…
Ha nincs csillag alakú szaggatónk, készítsünk sablonokat kartonpapírból, ezeket vágjuk körbe éles késsel.
Hozzávalók:
a piskótához:
- 17 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3,5 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
a krémhez:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum
- 1 evőkanál keserű kakaó
- 2,5 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
a díszítéshez:
- keserű kakaó
- 15 dkg marcipán
- ezüstszínű díszcukorkák
Elkészítés:
A piskótához keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjunk hozzá 15 dkg lisztet, 2,5 dkg olvasztott vajat és vaníliás cukrot. Verjük kemény habbá a fehérjét, dolgozzuk a masszához, és öntsük egy kivajazott-kilisztezett csillag alakú formába.
Süssük 180 °C-on 35 percig, majd hagyjuk a kikapcsolt sütőben még 5 percig. Amikor kihűlt, vágjuk két lapra.
A krémhez olvasszuk meg a cukrot 3 evőkanál víz és 4 evőkanál rum keverékében, és locsoljuk meg vele a piskótát. Keverjük össze a gesztenyepürét a vajjal, egy evőkanál rummal és a kakaóval. 10 percre tegyük fagyasztóba, majd kenjük a piskótára. Szórjuk meg kakaóval, díszítsük a marcipánból kivágott csillagokkal.
Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!
A tartalomból: A legfinomabb karácsonyi menüsorok |