Kakaós piskótacsillag + 4 torta

nlc | 2008. December 17.

Fehér marcipáncsillagok, lágy piskóta, ínycsiklandó gesztenyekrém…
Ha nincs csillag alakú szaggatónk, készítsünk sablonokat kartonpapírból, ezeket vágjuk körbe éles késsel.

Hozzávalók:

  a piskótához:

   a díszítéshez:

Elkészítés:

A piskótához keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjunk hozzá 15 dkg lisztet, 2,5 dkg olvasztott vajat és vaníliás cukrot. Verjük kemény habbá a fehérjét, dolgozzuk a masszához, és öntsük egy kivajazott-kilisztezett csillag alakú formába.
Süssük 180 °C-on 35 percig, majd hagyjuk a kikapcsolt sütőben még 5 percig. Amikor kihűlt, vágjuk két lapra.
A krémhez olvasszuk meg a cukrot 3 evőkanál víz és 4 evőkanál rum keverékében, és locsoljuk meg vele a piskótát. Keverjük össze a gesztenyepürét a vajjal, egy evőkanál rummal és a kakaóval. 10 percre tegyük fagyasztóba, majd kenjük a piskótára. Szórjuk meg kakaóval, díszítsük a marcipánból kivágott csillagokkal.

Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

Exit mobile version