Aromás pulykasült sajtos polentával, zöldsalátával

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. December 22.
Ebben a menüben van minden, ami ilyenkor lenni szokott: hal, pulyka, mák, csak egy kicsit másféleképpen, mint ahogyan azt eddig megszoktad.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A puha margarint dolgozd össze a tárkonnyal, a zsályával, 3-4 gerezd összepréselt fokhagymával, kevés sóval, borssal, és dörzsöld be vele a pulyka belsejét. Az egyik citromot vágd félbe, majd cikkekbe, és ezt is tedd a pulyka belsejébe. A maradék fokhagymagerezdeket dugdosd a szárnyas bőre alá, kívülről dörzsöld be sóval, borssal, és locsold rá a másik citrom levét.
Kend ki egy kevés olajjal a tepsi alját, és fektesd rá a pulykát. Előmelegített sütőbe téve süsd másfél órán át, amíg megpuhul.

Készítsd el hozzá a köretet, a sajtos polentát.

Tegyél fel főzni kb. 8 deciliter vizet, amikor forr, szórd bele a kukoricadarát, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Reszelj rá sajtot, és tedd félre. Még melegen öntheted őzgerincformába, ha kihűlt, szeletelve tálalhatod.
A salátamixet szórd egy tányérba, locsolj rá egy evőkanál olívaolajat, spriccelj rá málnaecetet, és forgasd jól meg benne.

Exit mobile version