Máktorta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. December 22.
Ebben a menüben van minden, ami ilyenkor lenni szokott: hal, pulyka, mák, csak egy kicsit másféleképpen, mint ahogyan azt eddig megszoktad.

Hozzávalók:

Vajkrém:


Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd fel kemény habbá.
A margarint robotgép segítségével keverd habosra a cukorral, add hozzá a 6 tojássárgáját, a mákot, a vaníliás cukrot, majd óvatosan forgasd bele a tojások felvert habját.
Egy kerek tortaformát vajazz ki, szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával, és öntsd bele a mákmasszát. Elmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40-45 percig.

Amikor a torta kihűlt, vágd félbe, és kend meg narancsdzsemmel vagy más karakteres lekvárral.
Oldalát és tetejét kend be vajkrémmel: egy edénybe önts vizet, majd tegyél rá egy kisebb edényt. Tedd bele ebbe a tojást és a cukrot, majd folyamatosan a gőz fölött kevergetve főzz belőle sima, sűrű krémet. 10-15 perc múlva már jó sűrű krémet kapsz. Ezt tedd félre hűlni, robotgéppel dolgozd bele a vajat, majd kend a torta tetejére és oldalára.

Díszítésül megszórhatod vékonyra szeletelt mandulával.

Exit mobile version