Rakott finomságok

nlc | 2009. Január 05.
A zamatos egytálételek egy egyszerű sütőtálban elkészítve a háziasszonyok igaz barátai. Gyorsan összedobhatók, kiadósak és nagyon finomak!
Pásztorok kedvenc rakottja


Hozzávalók:

Burgonyapüré:

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a légkeveréses sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy 2,5 literes, laposabb tűzálló tálat.
Készítsük el a burgonyapürét.
A burgonyapüré elkészítéséhez főzzük puhára a burgonyát. Törjük össze, adjuk hozzá a vajat, a tejet és egy csipet sót, majd keverjük krémesre. Fedjük le, hogy melegen maradjon.

Melegítsük fel a vajat egy nagyobb lábosban. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a bárányhúst, állandó keverés mellett főzzük 2 percig. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a pürét, a Worcestershire-szószt, a húslevest, majd a vízben elkevert lisztet. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik.
Ezután tegyük a kikent tűzálló tálba.
Rakjunk púpozott evőkanálnyi burgonyapüré-halmokat a húsos keverékre. Süssük kb. 20 percig, vagy amíg megpirul és kellőképpen átsül.

Előkészítési idő: 20 perc.
Sütési idő: 45 perc.
Négy adag lesz belőle.

Ízvarázs füzetek: Rakott finomságok

A füzetben az egyszerű és elegáns egytálételekig mindenféle receptet megtalálunk. A Rakott finomságok felvonultatja a zamatos ízvilágtól az édesig, a klasszikus receptektől kezdve az egzotikusig, a háziastól a különlegesig a létező összes lehetőséget.

Ár: 849 Ft
Kiadja: Aréna 2000

Exit mobile version