Csípős krumplileves

Kern Ágnes | 2009. Január 23.
A jó öreg krumplileves azért az egyik nagy kedvencem, mert még a zöldségpucolással együtt is megvan jó félóra alatt, és a hozzávalók beszerzése sem ördöngösség. Igazi hétköznapi hős ez a leves.

Hozzávalók:

 

Elkészítése: A zöldségeket a paradicsom és a paprika kivételével egyforma nagyságúra daraboljuk, illetve a hagymát egészen apróra vágjuk.

Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk, átpirítjuk a zöldségeket. A paprika és a paradicsom ezúttal is kimarad. Körülbelül 5 perc után megszórjuk liszttel és őrölt paprikával a zöldségeket, majd felöntjük körülbelül háromnegyed liter vízzel. Megsózzuk. Ekkor helyezzük bele a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet. E három összetevőt tálalás előtt eltávolítjuk, hiszen ezúttal csak az ízükre volt szükségünk. A leves készre főzéséhez még nagyjából húsz percre lesz szükségünk. Tálaláskor tejföllel is ízesíthetjük.

 

Exit mobile version