Lazacpástétom

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Január 24.

Hozzávalók:

A lazacot folyó víz alatt tisztítsd meg, tedd be egy lábosba. Add hozzá a babérlevelet és a zöld borsot, majd locsolj rá annyi vizet, amennyi elfedi. Forrald fel, majd alacsony hőfokon főzd további 3-4 percig, amíg a hal megpuhul.

A lazacot villával nyomkodd szét, és keverd hozzá a majonézt, a mustárt, kevés citromlevet, és turmixold össze. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. Add hozzá az apróra vágott kaprot.

Egy tálban melegítsd fel a húslevesalaplét, és oldd fel benne a zselatinport. Amikor kissé kihűlt, keverd a lazacos masszába.

Öntsd bele a masszát kisebb cserépedény formákba, és néhány órára tedd be a hűtőszekrénybe.

Exit mobile version