Toszkán minifánkok

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Február 04.
Fánk mindenhol van, kicsi, kerek, nagyobb, lyukacsos, pufók, kerekded, keskeny szalag formájú, spirálos, csavart. Csak éppen máshogy hívják. Lokmának, tulumbának, churrosnak, pampushkynak, zeppolának vagy mallasadasnak, hogy csak néhányat említsünk a több száz közül.

Hozzávalók:

A langyos tejben egy fél kiskanálnyi cukor hozzáadásával futtasd fel az élesztőt.

Keverd össze a kétféle lisztet egy tálban. Add hozzá a cukrot, a csipetnyi sót, a citrom reszelt héját és a vajdarabokat. Add hozzá a megfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet.

A tésztát gyúrd össze, és celofánnal letakarva, meleg helyen pihentesd 2 órán át.

Ezután nyújtsd ki nagyjából félcentisre a tésztát, majd szaggass belőle 5 centis átmérőjű korongokat, s hagyd kelni további 45 percig.

Az olajat melegítsd fel, és süsd benne aranyszínűre a fánkokat. Tálaláskor szórd meg porcukorral. Kínálhatsz mellé vaníliakrémet vagy lekvárt is.

Exit mobile version