Mézes-fűszeres malacoldalas

Univer | 2009. Február 05.
Mézzel minden finomabb. És ez nem csak afféle szerény vélemény…

Hozzávalók (4 főre):

1,4 kg bőrös malacoldalas

3-3 evők. méz, szójamártás és narancslé

2 evők. Univer ketchup

1,5 evők. vörösborecet

1,5 evők. fehérbor

4 gerezd áttört fokhagyma

1 kisk. porrá tört mustármag

őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az oldalast 4 részre vágjuk és sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük.

Bőrös oldalát bevagdossuk. A mézet az ízesítőkkel és a fűszerekkel összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük úgy, hogy a bőrös oldalra is jusson belőle.

Forró grillsütőben vagy sütőben (ha lehet felső sütés fokozaton) kb. 35 perc alatt megsütjük, közben többször megforgatjuk, kisülő levével locsoljuk.

Sült burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.

 

Elkészítési idő: 2 óra 50 perc

Egy adag: 561 kcal

Látogass el honlapunkra!

Exit mobile version