Hozzávalók (4 főre):
80 dkg konzervkukorica
4-5 dl Univer rokfort ízű öntet vagy 10 dkg rokfort (márványsajt)
2 dl natúr kefir
4 evők. Univer majonéz
1 kisk. Univer mustár
1 mk. porcukor
pár csepp citromlé
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
A kukoricát szűrőbetétbe tesszük, lecsöpögtetjük és a rokfort ízű öntettel összekeverjük.
Ha éppen nincs kéznél kész salátaöntet, magunk is keverhetünk egyet. Ehhez a márványsajtot lereszeljük és a kefirrel meg a majonézzel összekeverjük. A mustárral, a cukorral meg a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, majd megsózzuk, megborsozzuk, végül a lecsöpögtetett kukoricát belekeverjük.
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: kb. 480 kcal
Látogass el honlapunkra!