Tavaszi bárányragu

Univer | 2009. Február 05.
Szeretne kitörni a csirke-disznó-marha Bermuda-háromszögéből? Ezzel az étellel a bárány is hamar a család kedvencévé válhat! Ráadásul elkészíteni is könnyű, és mindössze másfél óra kell hozzá!

Hozzávalók (4 főre):

70 dkg kicsontozott báránycomb

4 evők. olaj

2 evők. Univer vöröshagymakrém

1 csomó zsenge leveszöldség

(3 sárgarépa és 2 petrezselyemgyökér)

25 dkg csiperkegomba

1 kisk. só

1 mk. őrölt fekete bors

1 mk. ételízesítő por

fél csok. petrezselyem

30 dkg zöldségkeverék (konzerv)

Elkészítés:

A combot (lapockát) 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az olajat lábasban megforrósítjuk és a vöröshagymakrémet fél perc alatt megfuttatjuk benne. A húst rárakjuk, fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 45 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Fontos, hogy amikor a leve elfő, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a gyökeret karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk. A majdnem puha húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítővel és a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, végül a lecsöpögtetett zöldségkeveréket is hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük. Akkor jó, ha a végére olyan sűrű leve lesz, mint egy hígabb pörköltnek. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

 

Elkészítési idő:1 óra 30 perc

Egy adag: 496 kcal

Exit mobile version