Fánk

Mirelle | 2009. Február 23.
A farsangi szezon örökös sztárja.

Hozzávalók:

Az alapanyagokat összegyúrom, majd alaposan kidolgozom a tésztámat. Meleg helyen hagyom megkelni, majd másfél ujjnyi vastagra nyújtom, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom, középen kilyukasztom, és egy nagy tálcára pakolom. A tálcát még fél órát meleg helyre teszem (kemencetető, radiátorkörnyék, melegen tartó sütő), és hagyom, hogy keljen.

Egy serpenyőben kétujjnyi olajat melegítek (nem szabad, hogy túl forró legyen az olaj!), és négyesével kisütögetem a fánkjaimat. A technikája: első körben beteszem, fedem, várok, fordítok, nem fedem, várok, szűrőkanállal mentek, papírszalvétás tálcával alányúlok. A szalagosságot meg az is elősegíti, hogy az olaj ne legyen több az előírt mennyiségnél.

Tavalyi házi baracklekvárral, porcukorral kínálom.

 

Exit mobile version