Csirkesaláta ropogós tésztával

nlc | 2009. Február 24.
Ilyenkor tavasz tájékán jól jön pár ízletes, ámde zsírszegény étel receptje, hogy a nyári ruhák előkerülésekor ne vigyen el minket a mentő.

A kínai ropogós tészta ázsiai üzletekben, általában 100 g-os kiszerelésben kapható. Azonnal fogyasztható, kétféle változata kapható – a vékony, hosszúkás és a széles, lapos fajta.

• 4 csirkemellfilé (680 g)
• 500 g
bébi bok csoj (kínai káposzta), szeletekre vágva
• 250 g
koktélparadicsom, félbevágva
• 50 g
friss shiitake gomba, vékonyra szeletelve
• 1 maroknyi friss korianderlevél
• 80 g
babcsíra
• 3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
• 100 g
ropogós tészta
• szójaöntet
• 80 ml szójaszósz
• 1 teáskanál szezámolaj
• 2 evőkanál száraz sherry

A csirkét kisebb adagokban készítsük el forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), majd
pihentessük öt percig. Végül vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverjük össze.
A csirkét és a tésztát is adjuk a zöldségekhez, locsoljuk meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverjük össze.
A szójaöntet elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.
Négy adag lesz belőle.

Adagonként 7,6 g zsírt (2,1 g telített), 1242 kJ (297 kcal) energiát, 10,6 g szénhidrátot tartalmaz.
Elkészítési idő: 20 perc.

Tipp: az öntetet csak közvetlenül tálalás előtt adjuk a salátához.

Exit mobile version