Citromos szelet

nlc | 2009. Február 26.

Hozzávalók:

• 2×150 g kókuszos puszedli, finomra zúzva
• 140 g olvasztott vaj
• 2 evőkanál méz

Töltelék:

• 3 evőkanál zselatinpor
• 60 ml víz
• 500 g natúr krémsajt, darabokra vágva
• 120 g tejföl
• 280 g citromkrém (receptje megtalálható a szójegyzékben)

Vajazzunk ki egy 20×30 cm-es sütőformát, majd az alját és a két hosszabb oldalát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a szélei 2 cm-rel túllógjanak.
A puszedlit dolgozzuk össze a vajjal és a mézzel egy közepes tálban, majd nyomkodjuk az előkészített sütőformába, és villával barázdáljuk be. A tölteléket öntsük a puszedlis
alapra, majd tegyük hűtőszekrénybe, amíg megszilárdul. A töltelék elkészítéséhez a zselatint egy tálkában keverjük össze a vízzel, majd állítsuk egy lábas forrásban lévő vízbe, és kevergessük, míg a zselatin feloldódik. A sajtot egy közepes méretű tálban elektromos habverővel
keverjük simára, majd adjuk hozzá a zselatint és a többi
hozzávalót, és ezt is keverjük simára.

Kb. 10 darab lesz belőle.

Tipp: ezt a süteményt lefedve, hűtőszekrényben három napig tárolhatjuk.

Exit mobile version