Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 10-15 dkg rétesliszt
- csipet cukor
- 1 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- csipet só
Feltét:
- 10 dkg mascarpone
- 1 kis doboz tejföl
- 15 dkg húsos szalonna
- darabka trappista sajt
- 1 tk. só
- 2 gerezd összenyomott fokhagyma
A tésztát összedolgozom, hagyom, hogy megkeljen. Mikor kész, pizza formájúra nyújtom, sütőlapos tepsire vagy pizzasütőre fektetem, és a tenyerem élével megformázom a széleit. A tejfölt összekeverem a krémsajttal, sózom, belenyomom a fokhagymát, és hozzáadom a vékonyra szelt szalonnát. A krémet rákenem a tésztára, sajtot reszelek rá, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a sajt egyenletesen meg nem színesedik a tetején, és az alja is kellemes árnyalatú nem lesz.
A mascarponénak köszönhetően hihetetlenül finom állagú és ízű lesz a feltét.