Tésztában sült marharagu

nlc | 2009. Március 03.
"Férfiuról szólj nékem, Múzsa" – így kezdődnek az Odüsszeia sorai, férfiúról, aki egykoron állatokra vadászott, sokat vándorolt, harcolt, és mindehhez a szükséges energiaforrásokat – többnyire – a húsevésből merítette.

Hozzávalók:

 

Az apróra vágott vöröshagymát egy kanálnyi zsiradékon pirítsd aranybarnára. A marhahúst vágd fel nagyobb kockákra, és dobd a hagymára. Kicsit pirítsd át, majd add hozzá a préselt fokhagymát, a paradicsompürét, fűszerezd sóval és borssal.

Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a feldarabolt gombát, a bébirépát. Öntsd hozzá a bort, és párold tovább. Hintsd meg egy evőkanál liszttel, és forrald fel.

Az így félig elkészített ragut öntsd át egy jénai tálba, és fedd be a vajas tésztával.

Ehhez szobahőmérséketen engedtesd fel a mirelit tésztát, és nyújtsd ki kb. 4 mm vastagságúra. Fedd be a jénai tálat, és a tetejét kend be egy egész tojással.

Forró sütőben 25 perc alatt süsd készre.

 

 

Exit mobile version