A kis csokis süti Dal Biondo |
Az alapok:
- 200 g étcsoki (min. 70% kakaótartalmú)
- 200 g vaj
- 280 g cukor
- 6 db egész tojás
Tehát szükségünk lesz két tepsire: egy nagyra és egy kisebbre. A lényeg, hogy a kisebb bőven beleférjen a nagyobba. Egy nagyobb tálban verjük habosra a tojást, és lassan, folyamatos keverés mellett szórjuk bele a sok-sok cukrot. Forrásban lévő víz felett olvasszuk fel a csokit (egy csipet só csodát tesz, adjuk hozzá bátran), adjuk hozzá a felkockázott vajat. Lassan kevergetve olvasszuk fel a vajat a csokiban, és kevergessük, amíg nem kapunk egy fényes csokis-vajas masszát. Ezt hűtsük ki, és a cukros tojást agresszív mozdulatokkal, egy habverő segítségével keverjük bele a vajas csokiba. Ekkor elkészült a csokis sütik Elvisének alapja. Melegítsük fel a sütőt 170 fokra. A nagyobb tepsit töltsük félig tele vízzel, a másikat vastagon vajazzuk ki, és kanalazzuk bele az isteni mannát. Ha a sütő már felmelegedett, rakjuk bele a vízzel félig töltött tepsibe a kisebbet, és irány a sütő. Ezen a ponton már nincs más feladatunk, hogy várjunk 60-70 percet, és kész is a csokicsoda…
Amikor elkészült, várjuk meg, míg kihűl, és szedjük ki a tepsiből. A siker garantált, szem nem marad szárazon.