Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 4 egész tojás
- 1 ek. finomliszt
- ½ rúd vanília
- cukor, illetve méz
Elkészítés:
A tejet egy lábosban felteszem melegedni, a vaníliarudat kettévágom, óvatosan a tejbe kapirgálom a belsejét, majd magát a rudat is a tejbe eresztem. Ízlés szerint mézzel, cukorral megédesítem. A tojásokat kettészedem, a sárgájában elkeverem a lisztet. Pici hideg tejjel felöntöm. Amikor már majdnem forr a tej (nem szabad, hogy forrjon), akkor belekeverem a lisztes sárgáját, és tovább főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
A fehérjéket jó keményre felverem, majd kanállal galuskákat szaggatok belőle, amelyeket a tojásos tejben megfőzök. Hamar megvan, a lényeg, hogy egyszer meg kell fordítani. A kész galuskákat tálba szedem. A tejet – szűrőn át – egy jénai tálba öntöm, és óvatosan ráillesztem a galuskákat, majd az egészet a hűtőbe rejtem, amíg teljesen ki nem hűl.