Hozzávalók:
- 3 nagy és friss karalábé
- 2 dl tejföl
- 1 ek. finomliszt
- 1 ek. vaj
- 1 csokornyi friss vagy szárított petrezselyem
+4:
- 30 dkg sertéscomb
- ½ bögre rizs
- 1 tojás
- bors
Elkészítés:
A karalábékat megpucolom, majd apró, kockacukor méretű darabokra vágom. Vajon – egy pici víz hozzáadásával – megpárolom.
Eközben a rizst kétszeres mennyiségű vízben megpárolom, majd összekeverem a ledarált sertéshússal és a tojással. Sóval és borssal fűszerezem. A masszából vizes kézzel apró gombócokat formálok. A megpárolt karalábét vízzel felöntöm, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarom. Amikor már forr a leves, akkor a húsgombócokat óvatosan beleengedem, és megvárom, amíg megfőnek.
Picit sózom, petrezselyemmel megszórom.